Skip to main content

Βάμος

σταθερό τηλέφωνο: 
00302825023251

Μεταξύ Χανίων και Ρεθύμνου, ατενίζοντας τους επιβλητικούς πρόποδες των Λευκών Ορέων και μόνο μιαν ανάσα από το Κρητικό Πέλαγος, βρίσκεται το παραδοσιακό χωριό του Βάμου, φέροντας με υπερηφάνεια την πλούσια εάν επιθυμείτε να ζήσετε σε ένα παραδοσιακό εξοχικό σπίτι φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο, να γευτείτε φυσικό μέλι και παρθένο ελαιόλαδο, να περπατήσετε τα μονοπάτια της γύρω φύσης, να μυρίστε τα λουλούδια στους ανθισμένους κήπους και να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα στις κοντινές παραλίες, τότε είστε στο σωστό μέρος!

Ξενώνες με παραδοσιακή επίπλωση, πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, τζάκια, TV, A/C, λουτρά με μπανιέρα ή ντους, επιπλωμένα μπαλκόνια ή αυλές με κήπο, θέα στο βουνό, στη θάλασσα ή στο χωριό.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής του, ο επισκέπτης φιλοξενείται σε έναν από τους ειδικά διαμορφωμένους παραδοσιακούς ξενώνες μας που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο το χωριό και κυρίως στην παλιά γειτονιά.

Οι ξενώνες μας είναι κτίρια του 18ου, 19ου και 20ου αιώνα τα οποία έχουν ανακαινιστεί με παλιές παραδοσιακές τεχνικές, όπου δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής και της αισθητικής τους, ώστε να εναρμονίζονται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι κυρίως πέτρα και ξύλο από κυπαρίσσι τα οποία φιλοτεχνήθηκαν με μεράκι από ντόπιους τεχνίτες. Η επίπλωση και η διακόσμηση είναι επίσης από ντόπια υλικά και χειροποίητες κατασκευές. Παρόλα αυτά, στις κουζίνες και τα λουτρά έγιναν οι κατάλληλες μετατροπές ώστε να παρέχουν την άνεση που απαιτεί η σύγχρονη ζωή. Θα βρείτε τους ξενώνες μας κυρίως στο διατηρητέο τμήμα του χωριού. Σχεδόν όλοι προσφέρουν θέα στα Λευκά Όρη, τους ανθισμένους κήπους του χωριού ή το Κρητικό Πέλαγος.

Ο Βάμος βρίσκεται πολύ κοντά στη βόρεια θάλασσα του νομού, το Κρητικό Πέλαγος, γι' αυτό και μπορεί κανείς να συνδυάσει τη μαγεία του βουνού με τη δροσιά της θάλασσας.
Γενικότερα, η τοποθεσία του χωριού, το παραδοσιακό του περιβάλλον σε συνδυασμό με τις εναλλαγές του τοπίου, συνθέτουν την ιδανική ατμόσφαιρα για μια απολαυστική διαμονή στην αυθεντική Κρήτη.

Αεροδ. Χανίων: 40χλμ Λιμάνι Χανίων: 20 χλμ Αεροδ. Ηρακλειου: 135χλμ

1. Βάμος - Κεφαλάς – Κόκκινο Χωριό – Γαβαλοχώρι – Δουλιανά – Βάμος, ασφαλτόδρομος,28 χλμ.
Μια διαδρομή μέσα από καλοδιατηρημένες παραδοσιακές γειτονιές που συνδυάζουν αρχιτεκτονική του μεσαίωνα, του 19ου αιώνα, και του σήμερα, εντυπωσιακά ξωκλήσια, παλιά σχολεία, πέρασμα από την καλλιεργημένη και άγρια φύση με θέα στο Κρητικό Πέλαγος και τα Λευκά Όρη, γνωρίστε τους ντόπιους στις πλατείες των χωριών.

2. Βάμος – Θέρισσο, ασφαλτόδρομος, 45/35 χλμ.( γυρισμός)
Μια όμορφη διαδρομή η οποία φτάνει σε ύψος 1000μ. με συναρπαστική θέα του κόλπου της Σούδας, περνά από τα φαράγγια Μαχαίροι, Δίκταμος, και Θέρισσοs, δραματικές αλλαγές του τοπίου από άγριους λόφους σε πράσινα δάση, παλιά αγροτικά χωριά.

3. Βάμος - Γεωργιούπολη – Λίμνη Κουρνά – Πηγές Αργυρούπολης,25 χλμ.
Μια διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας απολαμβάνετε τα Λευκά ¨Όρη στα δεξιά και τον κόλπο της Γεωργιούπολης στα αριστερά, για να φτάσετε στη λίμνη Κουρνά (μετά τη Γεωργιούπολη), όπου μπορείτε να απολαύσετε τη χλωρίδα και την πανίδα της λίμνης κάνοντας θαλάσσιο ποδήλατο και να οδηγήσετε ως την Αργυρούπολη μέσω του χωριού Κουρνάς, όπου θαυμάζετε την πλούσια πράσινη φύση και τους δροσερούς καταρράκτες.

4. Βάμος – Καλαμίτσι Αλεξάνδρου –Βρύσσες Αλίκαμπος – Βαφές – Τζιτζφές-Φρές – Πεμόνια – Κάινα – Βάμος, ασφαλτόδρομος, 28 χλμ.
Μια εύκολη διαδρομή μέσω γραφικών χωριών και πράσινου δασικού δρόμου, στάση για γιαούρτι με μέλι κάτω από τα μεγάλα πλατάνια στις Βρύσσες δίπλα στο ποτάμι, καλό φαγητό στο Βαφέ, Τζιτζιφέ, και Νίππος, και για τους φανατικούς του καλού Κρασιού δοκιμή κρασιών στον καλύτερο παραγωγό της περιοχής, τον Ντουράκη στον Αλίκαμπο.

5. Βάμος – Ασκύφου – Χώρα Σφακίων – Ανώπολη, ασφαλτόδρομος 65 χλμ.
Δραματικές αλλαγές του τοπίου καθώς περνάτε τα Λευκά Όρη. Αφήνοντας πίσω το βορρά, οδηγείται στην πεδιάδα της Ασκύφου και απολαμβάνετε τη θέα του φαραγγιού Ίμβρος (βατό φαράγγι, 2 ½ ώρες περπάτημα) και του Λυβικού Πελάγους. Όταν φθάσετε στη Χώρα Σφακίων, ένα μικρό χωριό με ταβέρνες, πάρτε το δρόμο προς τα δυτικά ,στο γραφικό χωριό Ανώπολη.
Εναλλακτικοί περίπατοι

Μαθήματα παραδοσιακής Κρητικής μαγειρικής
Πρόγραμμα περιπάτων
Διαδρομές με αυτοκίνητο στην περιοχή των Χανίων
Αγροτικές δραστηριότητες και τοπικά φεστιβάλ
Καλλιτεχνικές εκθέσεις στο Βάμο

Γεωγραφική θέση

73008 Βάμος Αποκορώνου
Ελλάδα
35° 24' 40.1184" N, 24° 11' 47.5044" E
GR
Περιφερειες: 
Κατηγοριες επιχειρησεων: